Näytteilleasettajat

Lakritsi- & Salmiakkifestivaalien osallistujat 2018

Anjan Luontoherkku
Anjan Luontoherkku perustettiin vuonna 2004. Ensimmäiset tuotteet olivat marjamarmeladit ja toffeet, jotka tehtiin yhteistyössä mäntsäläläisen Sahlman Makeiset Oy:n kanssa. Kaikki toffeet ja marmeladit ovat gluteenittomia. Maidoton ja gluteeniton quinoasuklaa tuli valikoimiin vuonna 2006. Intiaanilakritsin ensimmäinen erä tehtiin vuonna 2006 koskenkyläläisen Oy Walton’s Ab:n valmistamana. Intiaanilakritsi valmistetaan puhtaasta täysruokosokerista, kristallisuolasta ja jauhona on käytetty luomuspelttijauhoa.
Olemme ainoa täysruokosokerimakeisten valmistuttaja Suomessa. Täysruokosokeri valmistetaan sokeriruo’osta puristetusta mehusta, joka kuivataan miedolla lämmöllä lämmittämällä. Kuivattu mehu jauhetaan ja pakataan. Ihmisen elimistölle hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita säilyy täysruokosokerissa enemmän kuin valkaistussa ja muilla tavoin teollisesti käsitellyissä sokereissa. Sokeria ei myöskään kiteytetä.
Tervetuloa maistelemaan Anjan Luontoherkun Intiaanilakritsia ja lakritsitoffeeta, Walton´sin gluteenitonta lakritsia ja kauralakritsia ja Sahlmanin lakritsitoffeita ja salmiakkitoffeeta.
Tavataan osastollamme!
www.anjanluontoherkku.fi

Fazer
Fazer on Suomen perinteisimpiä Lakritsin ja Salmiakin valmistajia ja toimii jälleen Lakritsi- ja Salmiakkifestivaalien pääsponsorina.
Fazer on ollut mukana suomalaisen lakritsiperinteen suunnannäyttäjänä jo vuodesta 1928 ja Fazerin salmiakki esiteltiin kuluttajille ensi kerran vuonna 1938. Tänä päivänä Fazerin lakritsi- ja salmiakkituotteet valmistetaan Lappeenrannassa.Fazerin osastolla pääset tutustumaan syyskuussa lanseerattuja upeita Fazer Lakritsi –patukoita. Uudet tyylikkäät pakkaukset ja yllättävän pehmeä suomalainen lakritsi vakuuttavat myös vaativimmatkin lakritsin ystävät. Lakritsin reseptiin on tuotu lisää pehmeyttä yhdistettynä uusin raikkaisiin makuihin, jossa neljä suussa sulavaa ja pehmeää makuvarianttia. Osastolla myynnissä myös muita ihania Fazer lakritsi- ja salmiakkituotteita.Kävijöillä on mahdollisuus osallistua workshopeihin, jossa voi oppia uutta ja päästä vaikuttamaan tuleviin tuotteisiin sekä Fazerin ja Winestaten kehittämään seminaariin, jossa maistellaan Fazer Lakritseja yhdessä viinien kanssa.
www.fazer.fi

Halva
Suomalainen Oy Halva Ab on Pohjoismaisten johtavia lakritsinvalmistajia ja keskittynyt vahvasti lakritsin ja salmiakin valmistukseen. Halvan makeishistoria ja perinteet alkavat jo yli 85 vuoden takaa, 1930-luvun Kreikasta. Halvan makeistehdas sai sekä alkunsa että nimensä ensimmäisestä tuotteestaan halvasta vuonna 1931.
Lakritsi- ja salmiakkifestareilla maistellaan Halvan tuoreita & maukkaita lakuja sekä makuhermoja kutkuttavia Halvan salmiakkeja. Valikoima on jälleen erittäin laaja. Tule tekemään taidetta lakuista! Halva tarjoaa lapsille ja lapsenmielisille lakuja & hammastikkuja, joita apuna käyttäen jokainen halukas voi askarrella oman upean taideteoksensa. Kolme parasta palkitaan upealla tuotepalkinnolla, joten muistathan jättää taideteokseesi yhteystietosi.
www.halva.fi

Haupt Lakrits
Haupt Lakrits valmistaa ja myy sekä makeata että suolaista lakritsia, suklaapäällysteistä lakritsia sekä lakritsituotteita ruoanlaittoon ja leipomiseen. Yhteistä yrityksen kaikille tuotteille on tarkkuus alkuperästä, valmistusmenetelmistä ja valmistusaineista. Haupt Lakritsin päämääränä on tuottaa maailman parhainta lakritsia.
www.lakrits.se

Huhtasrinteen Kotihunaja
Huhtasrinne on pieni hunajatila Askolasta. Maustetut hunajamme ovat lisäainevapaita, käsintehtyjä ja ja soveltuvat ruokien ja juomien maustamiseen.
www.huhtasrinne.fi

Karkkikauppa Sweetheart
Karkkikauppa Sweetheartista Helsingistä voit löytää useita erikoissalmiakkeja.
Valikoimassa mm. järkyttävän suolaista salmiakkia, useita käsintehtyjä salmiakkeja, turkinpippuripötköjä ja paljon muuta. Festivaaleille luvassa taas kaikkea speciaalia hyvää <3
www.sweetheart.fi

Kouvolan Lakritsi
Suomalaista lakritsia parhaimmillaan. Tervetuloa osastollemme Lakritsi- ja Salmiakkifestivaaleille. Tuomme mukanamme suosittua lakritsiamme , sekä uuden tuotteen joka tuodaan nyt ensimmäisen kerran maailmanmarkkinoille. Tuote jota ei löydy mistään muualta, ja jota me saamme ihan ensimmäisinä yhdessä maistella! Vuodesta 1945 lähtien me olemme valmistaneet lakritsia tinkimättömällä otteella. Ihanan maun takana ovat perinteiset valmistusmenetelmät, oikeat ihmiset, hiottu resepti, sylillinen rakkautta ja toimitusketju joka takaa jokaisen lakritsipalan tuoreuden ja pehmeyden. Kuten oikean lakritsin kuuluu maistua!
www.kouvolanlakritsi.fi

Lakrids by Johan Bülow
Liquorice is something special. It has a remarkable effect on people – call it love, call it something else! But without love, Lakrids by Johan Bülow would never have been what it is today – the world’s first gourmet liquorice. Made of the finest and most tasty ingredients. Because we love quality and only desire to produce the best.
Sense it and enjoy it – if you dare.  LAKRIDS by Johan Bülow – ”For liquorice lovers”.
www.lakrids.nu

Lakritsainen Hyvinvointihuone
Lakritsainen Hyvinvointihuone tarjoilee tänäkin vuonna mahdollisuuden rauhoittumiseen ja rentoutumiseen hierontojen muodossa.
Viikonloppuna yleisön on mahdollista tulla nauttimaan lyhyistä hemmotteluista kuten hartia- ja käsihieronta. Tunnelmassa ja hieronnoissa mukana tietenkin lakritsia! Tänäkin vuonna kotiin voi ostaa pientä kivaa.
www.facebook.com/lakritsainenhyvinvointi

Lakritsfabriken/Ceesta Oy
Lakritsfabriken on ylpeänä voinut esitellä ensimmäisenä Ruotsissa laajan valikoiman gluteenitonta premium-lakritsia. Valikoimaan kuuluvat erimakuiset klassiset mustat lakritsit, herkulliset suklaapäällysteiset lakritstikut, lakritsimantelit, -marjat, -vaahtokarkit ja -toffeet sekä puhtaasta lakritsista valmistetut erilaiset leivontaan ja ruoanlaittoon sopivat lakritsituotteet.
Tämän syksyn uutuus on kauan odotettu Lakritsfabrikenin joulukalenteri. Joulukalenterissa on 24 luukkua, jossa kaikissa rasiallinen sekä tuttuja että uusia jännittäviä lakritsimakuja. Kuten kaikki muutkin Lakritsfabrikenin tuotteet, kaikki kalenterissa olevat lakritsit ovat myös gluteenittomia. Ne ovat valmistettu ilman liivatteita puhtaista ja luonnollisista raaka-aineista. Lakritsfabrikenin joulukalenteria valmistetaan rajoitettu erä, joten kiirehdi Lakritsifestivaaleille hankkimaan omasi. Voit myös tilata joulukalenterin ja muita Lakritsifabrikenin tuotteita Ceestashop.fi -verkkokaupasta.
www.ceestashop.fi
www.lakritsfabriken.se

Leppoisasti lakuillen
Graafikon (Miks’ ei! Oy) ja karkkikauppiaan (Karkkikauppa Sweetheart) leikkisä projekti puun ja lakun maailmassa.
Idea syntyi graafikon pähkäillessä mitä kaikkea saisikaan aikaiseksi pihalta ja mökiltä kaadetuista puista ja sahatuista oksista. Jotain herkullisen hauskaa tietysti. Mustan lakun piristeinä vadelmaa, salmiakkia ja sitruunaa.
Omin käsin valmistettuja puulakuja hikeä ja tekemisen riemua säästämättä. Missä kaikessa lakuja voikin nähdä! Metsäkävely saa hetkessä toisen ulottuvuuden – eväänä on parasta olla syötävää lakua.
www.mikseioy.com ja  www.sweetheart.fi

LIQ
LIQ on suomalainen premium lakritsi joka valmistetaan käsin pienissä erissä.
Lakritsien jännittävät maut ovat ravintoloitsija Tomi Björkin suunnittelemia.
Perinteisen lakritsin lisäksi löytyy monia muita jännittäviä makuyhdistelmiä kuten esimerkiksi kahvi, suolakaramelli ja herkkutatti.
www.liq.fi

Makeistamo
Aidot maut luovat nautinnollisia hetkiä niin arjen harmaudessa kuin juhlan ilossa. Kauttuan Ruukinpuiston monisatavuotiset käsityöperinteet yhdistyvät makuelämyksiin Makeistamon sokeripajassa. Esittelemme festivaaleilla salmiakkiemme lisäksi myös muuta kielen alla sulavaa pastillia. Tervetuloa sinne missä Ruukinpippuri kasvaa – Makeistamolle.
www.makeistamo.fi

Makulaku
Makulaku Lakritsa Oy:n herkullisia tuotteita tehdään Porvoossa ja ensimmäiset lakut valmistettiin vuonna 1998. Lakritsifestivaaleilla on tarjolla laaja valikoima värikkäitä ja maukkaita lakuja.
www.makulaku.fi

Mostar Oy
Lakupäällikkö on kotimaisen markkinalakun erikoismyymälä.

Namitupa
Etelä-Pohjanmaalla Ilmajoella sijaitsee Namitupa. Pieni jämäkästi perinteinen karamellitehdas.  Vaikka Namituvalla tehdään monipuolisesti hyvää, niin salmiakeistahan tehdas tunnetaan.   Salmiakkinapit, Pirun väkevät Pohjalaiset, Pöyröö puluveri,  mango- ja veriappelsiinisalmiakit, Rakkaussalmiakit, Häjysalmiakit ynnä muut herkut tulevat nyt messuille maisteltaviksi!
Namituvan osastolla pääset myös tutustumaan perinteiseen karamellinvalmistukseen! Karamellimaakari leipoo paikan päällä salmiakkia.
Saatatpa päästä jopa muotoilemaan oman tikkarisi!
Olet sydämellisesti tervetullut Namituvan osastolle maistelemaan ja muruhankinnoolle!
www.namitupa.fi

Nammi
Lakritsia Islannista
*Sterkar Djúpur valittiin kansan suosikiksi Salmiakki Finlandia 2015 –tapahtumassa.
*Lakkrís djöflar oli nominoitujen joukossa Salmiakki Finlandia 2016 –tapahtumassa.
Viitisenkymmentä vuotta sitten islantilaiset lapset alkoivat kiertää  lakritsiremmejä suklaapalojen ympärille, ja näin syntyikin yhtäkkiä uusi menestystuote, lakritsi yhdistettynä  suklaaseen. Hauska on myös islantilaisten tapa juoda cola – ja appelsiinilimonaadeja salmiakkipilleillä! Kokeile ihmeessä!
www.nammi.se

Narskuttelu
www.narskuttelu.fi
www.dentalxylitol.com

Osuuskunta Maitomaa
Janottaako ihan lakusti? Lipitä lakunmakuinen uutuusjuoma Laku Tonkka!
Tonkka on valmistettu Suonenjoella ¬– hellyydellä ja savolaiseen tapaan hötkyilemättä. Osuuskunta Maitomaa näet aloitti vuonna 1915, ja nyt jo saatiin aikaan tämä ensimmäinen oma Suonenjoen-merkkinen tuote ;D
Laktoosittoman Laku Tonkan tunnet lehmäkuosisesta pakkauksesta ja lupsakan lakritsaisesta mausta. Mutta arvaapas, onko juoma väriltään mustaa vai valkoista…? Festareilla sen näet ja maistat!
www.suonenjoen.fi

Panda
Se kuuluisa, ihanan pehmeä Panda-lakritsi valmistetaan perinteisellä keittomenetelmällä, jossa raaka-aineet keitetään taikinaksi ja puristetaan muotoonsa lakritsimestari Väinö Hildenin perintöohjeiden mukaisesti.
Lakritsin valmistus aloitettiin Vaajakoskella vuonna 1927 ja tänä päivänä Pandan lakritsi on Suomen rakastetuinta. Eikä se niin ihmeellistä ole – onhan tässä aika monta vuotta ehditty harjoitella.
Panda Lakritsin 90. juhlavuosi huipentuu Suomen himotuimman lakritsin jäljittelemättömästä mausta ja muodosta inspiraationsa saaneen ”Lakukka”-malliston esittelyyn. Tervetuloa Pandan lakuloungeen maistelemaan herkullista lakua sekä hypistelemään Lakukka-tuotteita.
www.panda.fi

Pieni Suklaatehdas Porvoo
Festivaaleilla lanseerataan palkitun suklaantekijän Peter Westerlundin (kolmas sija International Chocolate Awards kilpailussa 2017) uusi bean to bar-suklaalevy! Osastolla valmistetaan salmiakkitryffeleitä, joita emme enää muutoin valmista. Salmiakkitryffeli oli pienen suklaantehtaan suosituimpia tryffeleitä, ja moni jäi niitä kaipaamaan kun tryffelit poistuivat tehtaan muuton myötä valikoimista. Nyt festivaaleilla siis vielä kerran: tuoreita salmiakkisuklaatryffeleitä! Myynnissä myös muut suklaiset lakritsi- ja salmiakkiherkkumme!
www.suklaatehdas.com

Ravintola Wanha Satama
Lämminhenkinen Garden tarjoaa messuvieraille tunnelmaa ja ihania makuja. Tule nauttimaan lasillinen kuohuvaa tai syö maukkaan lounaan joka on tehty kauden herkullisista raaka-aineesta

Salmiakki Manifesto
Salmiakki Manifesto on syntynyt rakkaudesta salmiakkiin. Brändin tuotteet välittävät salmiakin syvintä olemusta ja mustan makeisen dramatiikkaa tuotemuotoilun keinoin. Tuotemallistoon kuuluu koruja ja asusteita, joissa kaikilla on pieni pilkahdus salmiakkia. Tuotteissa käytetyt materiaalit ovat laadukkaita luonnonmateriaaleja – pääasiallisesti nahkaa ja puuta – ja valmistus tapahtuu vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Jokaisen tuotteen mukana asiakas saa pienen erillispakatun salmiakkimaistiaisen.
www.salmiakkimanifesto.com

Somina
Somina toteuttaa somistukset, juhlat ja tapahtumat intohimolla ja tarkkuudella. Sominan Eva rakastaa juhlatunnelmaa, askartelua, järjestelmällisyyttä ja tarinoita. Hoidan tapahtumanne kaikki järjestelyt kokonaispakettina alusta loppuun. Lisäksi voit tilata omaksi tai vuokrata mm. kauniita jättipaperikukkia haluamasi värisinä tai muita somisteita. Toteutan tapahtumiin myös paperikukkaseinämiä valokuvauspisteen tai esim. tarjoilupöydän taustaksi. Lakritsifestivaaleille Sominan suunnittelee ja toteuttaa herkullisen sisäänkäynnin somistukset.
www.somina.fi

Suomen Karamellitehdas
Pieni makeisiin erikoistunut perheyritys aloitti toimintansa vuonna 2015 merikaupunki Kotkassa.
Valmistamme suussa sulavia pehmeitä kermakaramelleja eli fudgea perinteisen englantilaisen reseptin mukaan puhtaista suomalaisista raaka-aineista.
Tarjoamme käsintehtyjä suussasulavia herkkuja ilman keinotekoisia väri- tai lisäaineita. Mukaan tulee Iltalehden Kultainen Pippuri vuoden herkku finalisti, Salmiakki-merisuola sekä muita herkullisia salmiakki & lakritsi fudgeja sekä salmiakki-lakritsi siirappia ja tervasiirappia. Tervetuloa maistelemaan
www.karamellitehdas.fi

Sivustoa päivitetään jatkuvasti

 

 

 

Tervetuloa lakritsi- ja salmiakkimailmaamme!