Lakritsi- & Salmiakkifestivaalien osallistujat 2017

3 Kaverin Jäätelö
Kotimainen jäätelötehdas, jonka me – Heikki, Ilkka ja Sauli – perustimme vuonna 2012.
Teemme niin hyvää jäätelöä kuin ikinä osaamme. Aidot ja intensiiviset makumme syntyvät luonnollisista raaka-aineista, ilman keinotekoisia väri- ja lisäaineita. Valmistamme käyttämämme lakritsijäätelön ja -kastikkeen aivan itse.
Maistatamme Lakritsi- & Salmiakkifestivaaleilla uutta vegaanista Lakritsi&Kookosjäätelöämme. Se sisältää tuhtia lakritsijäätelöä, lakritsikastiketta ja raikasta kookosjäätelöä. Jäätelömakujen tasapaino on siinä täydellinen! Hysteerisen hyvää!
Aiempien vuosien tapaan saatavilla myös on perinteistä Lakritsijäätelöämme. Lakritsin suhteen toimii vanha viisaus – mieluummin överit kuin vajarit!
Tervetuloa herkuttelemaan osastollemme.
www.3kaveria.fi

Alajärven Tila
Alajärven Tila valmistaa Luomu-maidosta herkullisia, suussasulavia fudge ja toffee makeisia. Kaikki tuotteet valmistetaan aina itse käsityönä omalla tilalla Noormarkussa perinteisin menetelmin. Tuotteiden reseptit on itse kehitetty ja näin ollen ovatkin salaisuus. Pääraaka-aineet ovat Suomalaiset Luomu-maito, sokeri ja voi. Tuotteet eivät sisällä säilöntäaineita, pintakäsittelyaineita eivätkä kosteudensitojia. Tuotteet ovat myös gluteenittomia.
Alajärven Tilan toiminta on saanut alkunsa vuonna 2012 Noormarkusta Ida ja Asko Alajärven omalta tilalta. Vuosien saatossa toiminta on laajentunut ja kasvanut uniikkien herkullisten tuotteiden kysynnän vuoksi. Nykyään herkullisia makeisia onkin saatavana jälleenmyyjiltä ympäri Suomen ja omasta myymälävaunusta joka löytyy erilaista tapahtumista ja markkinoilta.
Makuvalikoimasta löytyy kymmeniä erilaisia makuja. Niin perinteisiä ja yllättäviä kuin pirteitä ja täyteläisiä. Makuvalikoima elää ja kehittyy koko ajan, kausimakuja unohtamatta. Pehmoiset ja herkulliset tuotteet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.
Alajärven Tilan ainutlaatuiset makeiset ovatkin valloittaneet monien makean ystävien sydämet. <3
www.alajarventila.fi

Anjan Luontoherkku
Anjan Luontoherkku perustettiin vuonna 2004. Ensimmäiset tuotteet olivat marjamarmeladit ja toffeet, jotka tehtiin yhteistyössä mäntsäläläisen Sahlman Makeiset Oy:n kanssa. Kaikki toffeet ja marmeladit ovat gluteenittomia. Maidoton ja gluteeniton quinoasuklaa tuli valikoimiin vuonna 2006. Intiaanilakritsin ensimmäinen erä tehtiin vuonna 2006 koskenkyläläisen Oy Walton’s Ab:n valmistamana. Intiaanilakritsi valmistetaan puhtaasta täysruokosokerista, kristallisuolasta ja jauhona on käytetty luomuspelttijauhoa.
Olemme ainoa täysruokosokerimakeisten valmistuttaja Suomessa. Täysruokosokeri valmistetaan sokeriruo’osta puristetusta mehusta, joka kuivataan miedolla lämmöllä lämmittämällä. Kuivattu mehu jauhetaan ja pakataan. Ihmisen elimistölle hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita säilyy täysruokosokerissa enemmän kuin valkaistussa ja muilla tavoin teollisesti käsitellyissä sokereissa. Sokeria ei myöskään kiteytetä.
Tervetuloa maistelemaan Anjan Luontoherkun Intiaanilakritsia ja lakritsitoffeeta, Walton´sin gluteenitonta lakritsia ja kauralakritsia ja Sahlmanin lakritsitoffeita ja salmiakkitoffeeta.
Tavataan osastollamme!
www.anjanluontoherkku.fi

Arkkikauppa
Arkkikauppa tuo mukanaan käsintehdyt nipsulukkoiset kukkarot ja -laukut. Herkullisia kuoseja ja -kokoja löytyy jokaiseen makuun!
Tuotteemme valmistuvat Seinäjoella, jo vuodesta 2009.
www.arkkikauppa.com 

Brunberg
Brunberg is an Finnish confectioner founded in 1871 that specializes in luxury chocolate, toffee, LIQUORICE and jelly sweets for a loyal and quality conscious consumer base. You are welcome to taste the best of liquorice in our counter.
www.brunberg.fi

Desserter utan Gränser
Salmiakkikola on käsintehty kermakaramelli, jossa on aitoa lakritsia ja salmiakkia. Sitä valmistaa tukholmalainen Desserter utan gränser. Ohje laadittiin vuonna 2010, ja kaikki valmistus tehdään käsin. Salmiakkikolaa myydään tietyissä liikkeissä Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Salmiakkikola valittiin Ruotsin suosikkilakritsiksi (Sveriges favoritlakrits) vuonna 2013, 2014 ja 2015 Tukholman Lakritsifestivaaleilla. Salmiakkikolan tulee saada sinut tyytyväiseksi makuun – se on filosofiamme.
Desserter utan gränser haluaa tarjota hyviä makuelämyksiä ja inspiroida luovuuteen keittiössä. Tarjoamme myös jälkiruokamaistiaisia ja lakritsimaistiaisia.
www.desserterutangranser.se

Fazer
Fazer on Suomen perinteisimpiä Lakritsin ja Salmiakin valmistajia ja toimii jälleen Lakritsi- ja Salmiakkifestivaalien pääsponsorina.
Fazer on ollut mukana suomalaisen lakritsiperinteen suunnannäyttäjänä jo vuodesta 1928 ja Fazerin salmiakki esiteltiin kuluttajille ensi kerran vuonna 1938. Tänä päivänä Fazerin lakritsi- ja salmiakkituotteet valmistetaan Lappeenrannassa.Fazerin osastolla pääset tutustumaan syyskuussa lanseerattuja upeita Fazer Lakritsi –patukoita. Uudet tyylikkäät pakkaukset ja yllättävän pehmeä suomalainen lakritsi vakuuttavat myös vaativimmatkin lakritsin ystävät. Lakritsin reseptiin on tuotu lisää pehmeyttä yhdistettynä uusin raikkaisiin makuihin, jossa neljä suussa sulavaa ja pehmeää makuvarianttia. Osastolla myynnissä myös muita ihania Fazer lakritsi- ja salmiakkituotteita.Kävijöillä on mahdollisuus osallistua workshopeihin, jossa voi oppia uutta ja päästä vaikuttamaan tuleviin tuotteisiin sekä Fazerin ja Winestaten kehittämään seminaariin, jossa maistellaan Fazer Lakritseja yhdessä viinien kanssa.
www.fazer.fi

Haganol
www.haganol.fi

Halva
Suomalainen Oy Halva Ab on Pohjoismaisten johtavia lakritsinvalmistajia ja keskittynyt vahvasti lakritsin ja salmiakin valmistukseen. Halvan makeishistoria ja perinteet alkavat jo yli 85 vuoden takaa, 1930-luvun Kreikasta. Halvan makeistehdas sai sekä alkunsa että nimensä ensimmäisestä tuotteestaan halvasta vuonna 1931.
Lakritsi- ja salmiakkifestareilla maistellaan Halvan tuoreita & maukkaita lakuja sekä makuhermoja kutkuttavia Halvan salmiakkeja. Valikoima on jälleen erittäin laaja. Tule tekemään taidetta lakuista! Halva tarjoaa lapsille ja lapsenmielisille lakuja & hammastikkuja, joita apuna käyttäen jokainen halukas voi askarrella oman upean taideteoksensa. Kolme parasta palkitaan upealla tuotepalkinnolla, joten muistathan jättää taideteokseesi yhteystietosi.
www.halva.fi

Haupt Lakrits
Haupt Lakrits valmistaa ja myy sekä makeata että suolaista lakritsia, suklaapäällysteistä lakritsia sekä lakritsituotteita ruoanlaittoon ja leipomiseen. Yhteistä yrityksen kaikille tuotteille on tarkkuus alkuperästä, valmistusmenetelmistä ja valmistusaineista. Haupt Lakritsin päämääränä on tuottaa maailman parhainta lakritsia.
www.lakrits.se

Heavenly by Schöttinger
Heavenly by Schöttinger is a family company that produces luxury swedish treats – the best confectionary on the market. We produce the sweets with love and use a variation of flavors that are a match made in heaven. Our assortment is different variations of licorice, roasted almonds and a high quality almondpaste, all mixed with different flavors to absolute perfection.
Heavenly by Schöttinger´s sweets are made in Sweden and we promise you that they are HEAVENLY.
www.byschottinger.com

Hiekkakakku
Hiekkakakun laittoi alulle 15-vuotias tyttö vuonna 2013. Valmistamme kestävän kehityksen periaatteella herkkuaiheisia koruja ja koristeita luonnollisista raaka-aineista. Osastoltamme löydät esim. Pääkallot ja nostalgiset jättimerkkarikorut.
www.hiekkakakku.fi

Huhtasrinne
Huhtasrinne on pieni hunajatila Askolasta. Maustetut hunajamme ovat lisäainevapaita, käsintehtyjä ja ja soveltuvat ruokien ja juomien maustamiseen.
www.huhtasrinne.fi

Karkkikauppa Sweetheart
Karkkikauppa Sweetheartista Helsingistä voit löytää useita erikoissalmiakkeja.
Valikoimassa mm. järkyttävän suolaista salmiakkia, useita käsintehtyjä salmiakkeja, turkinpippuripötköjä ja paljon muuta. Festivaaleille luvassa taas kaikkea speciaalia hyvää <3
www.sweetheart.fi

Kouvolan Lakritsi
Suomalaista lakritsia parhaimmillaan. Tervetuloa osastollemme Lakritsi- ja Salmiakkifestivaaleille. Tuomme mukanamme suosittua lakritsiamme , sekä uuden tuotteen joka tuodaan nyt ensimmäisen kerran maailmanmarkkinoille. Tuote jota ei löydy mistään muualta, ja jota me saamme ihan ensimmäisinä yhdessä maistella! Vuodesta 1945 lähtien me olemme valmistaneet lakritsia tinkimättömällä otteella. Ihanan maun takana ovat perinteiset valmistusmenetelmät, oikeat ihmiset, hiottu resepti, sylillinen rakkautta ja toimitusketju joka takaa jokaisen lakritsipalan tuoreuden ja pehmeyden. Kuten oikean lakritsin kuuluu maistua!
www.kouvolanlakritsi.fi

Lakrids by Johan Bülow
Liquorice is something special. It has a remarkable effect on people – call it love, call it something else! But without love, Lakrids by Johan Bülow would never have been what it is today – the world’s first gourmet liquorice. Made of the finest and most tasty ingredients. Because we love quality and only desire to produce the best.
Sense it and enjoy it – if you dare.  LAKRIDS by Johan Bülow – ”For liquorice lovers”.
www.lakrids.nu

Lakritsainen Hyvinvointihuone
Lakritsainen Hyvinvointihuone tarjoilee tänäkin vuonna mahdollisuuden rauhoittumiseen ja rentoutumiseen hierontojen muodossa.
Viikonloppuna yleisön on mahdollista tulla nauttimaan lyhyistä hemmotteluista kuten hartia- ja käsihieronta. Tunnelmassa ja hieronnoissa mukana tietenkin lakritsia! Tänäkin vuonna kotiin voi ostaa pientä kivaa.
www.facebook.com/lakritsainenhyvinvointi

Lakritsfabriken/Ceesta Oy
Lakritsfabriken – Ensiluokkainen gluteeniton lakritsi.
Lakritsfabriken on ruotsalainen vuonna 2011 perustettu lakritsivalmistaja. Yrityksen perustaja, Martin Jörgensen, kehitti lakritsireseptin täysin luonnollisista aineksista. Ensimmäiset lakritsimaut, makea ja suolainen, näkivät päivänvalon lakritsifestivaaleilla Tukholmassa samana vuonna saavuttaen välittömästi valtaisan suosion. Siitä päivästä lähtien Lakritsfabriken on intohimoisesti laajentanut valikoimaansa käsittämään erilaisia variaatioita lakritsista kuten suklaapäällysteiset lakutangot, siirapit, toffeet, glögit, jauheet ja juuret. Kaikissa yhdistävänä tekijänä ensiluokkainen lakritsi. Suurin osa lakritsoista sisältää transrasvoja, liivatetta ja valkoista sokeria. Lakritsfabrikenin lakritsi ei sisällä mitään näistä. Lakritsfabrikenin lakritsimassa on riisijauhopohjaista ja näin ollen luontaisesti täysin gluteenitonta.
Lakritsfabrikenia edustaa Suomessa Ceesta Oy. Ceesta Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut mm. laadukkaiden herkku- ja ruokatarvikkeiden maahantuontiin, tukku- ja jälleenmyyntiin. Lakritsfabriken tuotteita voi ostaa useilta jälleenmyyjiltä sekä meidän omasta myymälästä Helsingistä, osoitteessa Töölöntorinkatu 5 tai verkkokaupastamme.
www.ceestashop.fi

Lakumesta
www.lakumesta.fi

LIQ
LIQ on suomalainen premium lakritsi joka valmistetaan käsin pienissä erissä.
Lakritsien jännittävät maut ovat ravintoloitsija Tomi Björkin suunnittelemia.
Perinteisen lakritsin lisäksi löytyy monia muita jännittäviä makuyhdistelmiä kuten esimerkiksi kahvi, suolakaramelli ja herkkutatti.
www.liq.fi

Makeistamo
Aidot maut luovat nautinnollisia hetkiä niin arjen harmaudessa kuin juhlan ilossa. Kauttuan Ruukinpuiston monisatavuotiset käsityöperinteet yhdistyvät makuelämyksiin Makeistamon sokeripajassa. Esittelemme festivaaleilla salmiakkiemme lisäksi myös muuta kielen alla sulavaa pastillia. Tervetuloa sinne missä Ruukinpippuri kasvaa – Makeistamolle.
www.makeistamo.fi

Makulaku
Makulaku Lakritsa Oy:n herkullisia tuotteita tehdään Porvoossa ja ensimmäiset lakut valmistettiin vuonna 1998.  Lakritsifestivaaleilla on tarjolla laaja valikoima värikkäitä ja maukkaita lakuja.
www.makulaku.fi

Minna bakes Juhlapalvelu
Minna bakes Juhlapalvelu syntyi rakkaudesta makeaan, käsillä tekemiseen sekä visuaalisuuteen. Tuotteidemme kaunis ulkonäkö yhdistyy parhaiden mahdollisten raaka-aineiden kanssa täydelliseksi elämämykseksi. Kaikki tuotteemme valmistetaan käsityönä Vaajakoskella, Keski-Suomessa.
www.minnabakes.com 

Mostar Oy

Namitupa
Etelä-Pohjanmaalla Ilmajoella sijaitsee Namitupa. Pieni, jämäkästi perinteinen karamellitehdas.  Vaikka Namituvalla tehdään monipuolisesti hyvää, niin salmiakeistahan tehdas tunnetaan.  Siitä ajatuksesta salmiakkinappien seuraksi syntyneet Pirun väkevät Pohjalaiset, Pöyröö puluverit,  mango- ja veriappelsiinisalmiakit, chiliset Hirmu Häjyt ynnä muut herkut tulevat nyt messuille maisteltaviksi. Olet sydämellisesti tervetullut Namituvan osastolle maistelemaan ja ”muru hankinnoolle”.
www.namitupa.fi

Panda
Se kuuluisa, ihanan pehmeä Panda-lakritsi valmistetaan perinteisellä keittomenetelmällä, jossa raaka-aineet keitetään taikinaksi ja puristetaan muotoonsa lakritsimestari Väinö Hildenin perintöohjeiden mukaisesti.
Lakritsin valmistus aloitettiin Vaajakoskella vuonna 1927 ja tänä päivänä Pandan lakritsi on Suomen rakastetuinta. Eikä se niin ihmeellistä ole – onhan tässä aika monta vuotta ehditty harjoitella.
Panda Lakritsin 90. juhlavuosi huipentuu Suomen himotuimman lakritsin jäljittelemättömästä mausta ja muodosta inspiraationsa saaneen ”Lakukka”-malliston esittelyyn. Tervetuloa Pandan lakuloungeen maistelemaan herkullista lakua sekä hypistelemään Lakukka-tuotteita.
www.panda.fi

Pieni Suklaatehdas Porvoo
Festivaaleilla lanseerataan palkitun suklaantekijän Peter Westerlundin (kolmas sija International Chocolate Awards kilpailussa 2017) uusi bean to bar-suklaalevy! Osastolla valmistetaan salmiakkitryffeleitä, joita emme enää muutoin valmista. Salmiakkitryffeli oli pienen suklaantehtaan suosituimpia tryffeleitä, ja moni jäi niitä kaipaamaan kun tryffelit poistuivat tehtaan muuton myötä valikoimista. Nyt festivaaleilla siis vielä kerran: tuoreita salmiakkisuklaatryffeleitä! Myynnissä myös muut suklaiset lakritsi- ja salmiakkiherkkumme!
www.suklaatehdas.com

Pusuki
Pusuki on hyväntuulinen, alunperin kahden naisen musiikillinen irtiotto. Pusuki on viihdyttävää, suomalaista tekstit edellä menevää pop-musiikkia. Pusukin keulahahmot ovat Annika Himberg ja Johanna Kivinen, jotka perustivat yhtyeen helmikuussa 2016. Bändissä soittavat lisäksi kitaristit Henkka Jurvanen ja Valtteri Nurmiranta, basisti Osku Ikävalko sekä rumpali Amit Sood. Pusuki on julkaissut kaksi sinkkua v 2016 ja lisää on tulossa. Levy-yhtiönä toimii Rapu Records.
www.pusuki.com

Ravintola Garden Wanha Satama
Lämminhenkinen Garden tarjoaa messuvieraille tunnelmaa ja ihania makuja. Tule nauttimaan lasillinen kuohuvaa tai syö maukkaan lounaan joka on tehty kauden herkullisista raaka-aineesta
www.wanhasatamaravintolat.fi

Raw ’n More
Raw ’n More on raaka-ruoka kahvila Helsingin Töölössä. Meiltä löydät Helsingin laajin valikoima suolaisia ja makeita raaka-herkkuja. Käytämme luomua ja lähituotettuja raaka-aineita mahdollisimman paljon.
Lakritsi on herkullinen raaka-aine, arvostamme sitä paljon ja valmistamme siitä monenlaista herkkua. Meiltä saa mm ihania lakritsipalloja ja vitriinistä löytyy aina – ainakin yksi – lakritsia sisältävä raakakakku. Mm näitä herkkuja tarjoamme festivaalilla. Tervetuloa tutustumaan meihin ja maistamaan suussa sulavia Raw-lakritsiherkkuja!
www.rawandmore.fi

Somina
Somina toteuttaa somistukset, juhlat ja tapahtumat intohimolla ja tarkkuudella. Sominan Eva rakastaa juhlatunnelmaa, askartelua, järjestelmällisyyttä ja tarinoita. Hoidan tapahtumanne kaikki järjestelyt kokonaispakettina alusta loppuun. Lisäksi voit tilata omaksi tai vuokrata mm. kauniita jättipaperikukkia haluamasi värisinä tai muita somisteita. Toteutan tapahtumiin myös paperikukkaseinämiä valokuvauspisteen tai esim. tarjoilupöydän taustaksi. Lakritsifestivaaleille Sominan suunnittelee ja toteuttaa herkullisen sisäänkäynnin somistukset.
www.somina.fi

Suomen Karamellitehdas
www.karamellitehdas.fi

Taikuri Kim Wist
Taikuri Kim Wist on suomen kysytyimpiä esiintyjiä. Erittäin hauska ja viihdyttävä koko perheen taikashow tuo iloa tämän vuoden lakritsifestivaaleilla!
www.kimwist.com

Sivustoa päivitetään jatkuvasti