Täältä löydät festivaalien aktiviteetit, tavoitteemme on että tekemistä löytyy kaikenikäisille sekä kaikille aisteille. Tämän lisäksi myös näytteilleasettajat tarjoavat monenlaista ohjelmaa, täältä löydät näytteilleasettajat sekä festivaalien ohjelman.  Lämpimästi tervetuloa vuoden festivaaleille!

Pressbild160902

Lakritsinäyttely
Opi lisää lakritsin valmistamisesta ja sen historiasta, sekä siitä mitä lakritsi on.

Halva Lakrits

Lakritsitaidetapahtuma, järjestäjä Halva  – Tee lakritsitaideteos ja voita lakritsipalkinto.

Namitupa2015

Karamellileipuri
Namituvan osastolla on paitsi paljon herkullista salmiakkia, myös mahdollisuus maistaa lämmintä salmiakkikaramellimassaa. Karamellileipuri valmistaa salmiakkikaramelleja ja tarjoilee lämpimiä maistiaisia. Saatatpa jopa päästä muotoilemaan oman tikkarisi!

Lakrits- och vinprovning

Lakritsi & Viini Tasting
Lakritsin aromeja voit hyvinkin löytää punaviinistä, mutta miten vaniljainen lakritsi ja Prosecco sopivat yhteen? Entä minkä viinin valitsisit salmiakin makuiselle lakritsille? Fazerin ja Winestaten kehittämässä seminaarissa maistellaan neljää erilaista lakritsia ja neljää viiniä sekä niiden yhdistelmiä. K18

Noin tunnin kestävän tastingin hinta on 15 € ja mukaasi saat Fazer Lakritsi –kassin. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan paikkasi ennakkoon.

Paikka: H-sali
Aika: Lauantai klo 13:00 ja 16:00
Hinta: 15 € (ei sisällä lippua festivaaleille). Maksu Fazerin osastolla käteisellä tai kortilla.
Ilmoittaudu

Öl- och lakritsprovning finland 2016

Olut- ja lakritsimaistatus
Tervetuloa ainutlaatuiseen olut- ja lakritsimaistatukseen festivaalien järjestäjän, Tuija Räsäsen kanssa. Opi lisää lakritsista ja miten parhaiten yhdistät sen oluen kanssa. Yllättävä makuyhdistelmä! HUOM tilaisuus ruotsiksi. 45 min. K 18

Paikka: H-sali
Aika: Sunnuntai 30.10. klo 13:00
Hinta: 15 € (ei sisällä lippua festivaaleille)
Ilmoittaudu

Timo Siitonen

Vuoden lakritsicocktail -tasting
Tervetuloa cocktaildemonstraatioon maailmallakin palkitun A21:sen perustajan Timo Siitosen johdolla. Demonstaation aikana opit lisää cocktailin värikkäästä historiasta, näet miten tämän vuoden virallinen lakritsicocktail valmistetaan ja pääset maistamaan sitä. Inspiroidu käyttämään lakritsia cocktailien maustamiseen. Demonstraation lopuksi muutama osallistuja pääsee itse kokeilemaan miten cocktail valmistetaan. 45 min. K 18

Paikka: H-sali
Aika: Sunnuntai 30.10. klo 15:00
Hinta: 18 € (ei sisällä lippua festivaaleille)
Ilmoittaudu

Fazernyalogga150

Lakritsi Workshop – Opi, osallistu ja vaikuta
Miltä maistuu suosikkilakusi? Millainen lakritsi puuttuu vielä markkinoilta? Tule kertomaan mielipiteesi ja vaikuttamaan Fazerin tuleviin tuotteisiin. Workshopissa tutustutaan Fazer Lakritsiin ja maistellaan uusia makuvariantteja.
Haemme puoli tuntia kestäviin keskusteluryhmiin kuluttajia. Jokaiseen ryhmään mahtuu 8 henkilöä, joten varaathan paikkasi ennakkoon. Tilaisuus on maksuton ja palkkioksi saat Fazer Lakritsi -tuotteita. K16

Paikka: Kabinetti E 110, Fazerin osaston yhteydessä
Aika: Sunnuntai 30.10. klo 12:00, 13:00, 14:00
Hinta: Maksuton (osallistujan tulee silti ostaa pääsylippu festivaalille)
Ilmoittaudu

Douglas Spiik

Lakritsiruoka workshop
Kokeile lakritsin käyttöä ruoanlaitossa lakritsikokki Douglas Spiikin johdolla. Molekyyligastronomiaan erikoistunut Douglas Spiik valittiin vuonna 2014 Master chef of the world society – yhdistykseen. Workshop pidetään ruotsiksi/englanniksi.

Paikka: Lakritsikokkin keittiö.
Aika: Lauantai 29.10.  klo 12:00 Ilmoittaudu, klo 15.00 Ilmoittaudu
Sunnuntai 30.10. klo 12:00 Ilmoittaudu,  klo  15:00 Ilmoittaudu
Hinta: 5 €

Lakritsin  inspiroima  lounasbuffet
Kun nälkä yllättää, niin voit nauttia lounaan Ravintola Gardenissa. 12,50€

Lauantai 29.10. Andalusialainen kana- ja katkarapupaella, paellan kanssa tarjoamme salmiakkiaiolia
Sunnuntai 30.10 Teryakilla ja salmiakilla maustettua Ahvenanmaan kirjolohta ja paahdettuja kasviksia.

Lakufestivaalien Steet Food teemaan sopii loistavasti kevyet ja helpot seurusteluviinit suoraan klassisesta Ranskasta. Raikas ja mielyttävän hapokas Le Villages du Sud Sauvignon Blanc ja keskihapokas ja kevyen tanniininen Michel Servin Rouge.

lakritsainenHuone_Huone

Lakritsainen Hyvinvointihuone
Helsingissä järjestettävässä Lakritsifestivaalissa päästään ensimmäistä kertaa kokemaan lakritsia rauhallisemmassa tunnelmassa Lakritsaisessa Hyvinvointihuoneessa. Lakritsaisessa Hyvinvointihuoneessa pääset hetkeksi festarihulinasta rauhoittumaan ja rentoutumaan pitäytyen silti lakritsin parissa. Lakritsaisessa Hyvinvointihuoneessa pääset tutustumaan lakritsia sisältävään kosmetiikkaan, rentoutumaan osaavassa hieronnassa ja nauttimaan maukasta teetä.

Voit valita joko päähieronnan tai käsihieronnan, jotka myös toteutetaan festivaalitunnelman mukaisesti käyttämällä lakritsia osana hoitoa. Hierontoja Lakritsisessa Hyvinvointihuoneessa tekevät positiiviset ja mukavat Aisu, Nea ja Selina. Kaikissa hieronnoissa asiakas saa levätä tuolilla istuen ja olla omissa vaatteissaan puettuna, vain hihat kääritään käsihierontaa varten. Kaikki hieronnat kestävät 10min ja maksavat 10€. Hoitoaikasi voit varata etukäteen osoitteesta www.vello.fi/neani

lakritsainenHuone_Tee

Hierontojen lisäksi voit tutustua ja ostaa mukaasi lakritsilla maustettua kosmetiikkaa. Mukana esimerkiksi huulirasvaa, hiustenhoitotuotteia ja saippuaa. Hurmaavia lahjaideoita itselle tai läheiselle vaikka joulua ajatellen!

Olet tervetullut nautiskelemaan hieronnan lisäksi ihastuttavaa lakritsia sisältävää mustaa teetä Lakritsaisessa Hyvinvointihuoneessa. Teetä on mahdollista ostaa myös mukaan kotona nautittavaksi. Messutarjouksia hierontalahjakortteihin. Ilahduta ystävää tai itseäsi ihanalla lahjalla.

Fairmedia_bannerFI_468x400px_Korr2

Wanhassa Satamassa samaan aikaan  Koti ulkomailla -tapahtuma
Tapahtuma kodin tai asunnon ostamisesta ulkomailta. Tapahtuma toimii markkinapaikkana ympäri maailmaa sijaitsevien asuntojen myyjien ja niitä etsivien ostajien välillä. Tapahtumasta löytyy asunnon myyjiä ja rakentajia, sekä erilaisia palvelun tarjoajia teeman ympäriltä. Lue lisää täältä