Tietoa meistä

Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit ovat vuotuiset festivaalit, jonka aikana ylistämme yhdessä maukasta mustaa kultaa. Festivaaleilla kävijät saavat kokea lakritsia monella eri tavalla. Makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa. Maistellen, oppien lisää lakritsista ja löytäen uusia suosikkeja. Alusta lähtien Fazer on ollut festivaalien pääsponsori ja on jälleen mukana viidettä vuotta.

Suomen ensimmäiset Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit järjestettiin vuonna 2014. Festivaali kasvaa vuosi vuodelta ja siksi 2018 lisäsimme pinta-alaa tuhannella neliölla 2500 neliömetriin.

Tuija_005_SV_Liggande_10x7cm_

Lakritsi- & Salmiakkifestivaalien järjestäjänä toimii Tuija Räsänen, Oy Lakrits Finland Ab, joka on järjestänyt Tukholman Lakritsifestivaalit vuodesta 2009. Hän on yksi Ruotsin kyvykkäimpiä lakritsin asiantuntijoita ja on kysytty lakritsiluennoitsija. Tuijalla on myös myymälä ja verkkokauppa  ja hän järjestää lakritsimaistiaisia.

Idean järjestää festivaalit Tuija sai kun hän huomasi kuinka lakritsi herätti tunteita ja muistoja heidän keskuudessaan, jotka olivat huomanneet että hän oli alkanut myydä lakritsia suklaamyymälässään vuonna 2008. Aluksi ajatuksena oli järjestää pieni tapahtuma, mutta se herättikin paljon mielenkiintoa, ja kävijämäärä nousi vuosi vuodelta.

Ruotsin Lakritsfestivalen on järjestetty kymmenen vuoden ajan ja Tuija Räsänen on  koonnut kokemuksiaan Tio år med Lakritsfestivalen-kirjaan, joka toistaiseksi on saatavilla vain ruotsiksi.

2017 Tuija Räsänen vieraili tv-ohjelmassa Efter Nio, jonka löydät täältä (https://arenan.yle.fi/1-3827218). Tuijaa haastatellaan noin 30 minuutin kuluttua ohjelman alkamisesta.

Tervetuloa lakritsi- ja salmiakkimailmaamme!