Tietoa meistä

Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit ovat vuotuiset festivaalit, jonka aikana ylistämme yhdessä maukasta mustaa kultaa. Festivaaleilla kävijät saavat kokea lakritsia monella eri tavalla. Makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa. Maistellen, oppien lisää lakritsista ja löytäen uusia suosikkeja.

Suomen ensimmäiset Lakritsifestivaalit järjestettiin vuonna 2014. Festivaalit kestivät silloin yhden päivän, ja kävijöitä oli 1500. Jo seuraavana vuonna festivaaleja pidennetiin kahden päivän tapahtumaksi, ja viime vuonna festivaalit houkuttelivat paikalle    9000 kävijää, pari tuhatta enemmän kuin mitä olimme osanneet etukäteen arvioida. Tämän takia olemme nyt tämän vuoden festivaaleille suurentaneet näyttelytilaa 50:llä prosentilla, sekä lisänneet henkilökunnan määrää sisääntulotiskeillä. Fazer toimii neljättä vuotta pääsponsorinamme, ja tapahtuma järjestetään tälläkin kertaa Wanhalla Satamalla. Tänäkin vuonna pääsee siis nauttimaan herkullisista makuelämyksistä ja jännittävistä tapahtumista Lakritsi – & Salmiakkifestivaaleille!

Festivaalien järjestäjänä toimii Tuija Räsänen, joka on järjestänyt Tukholman Lakritsifestivaalit vuodesta 2009. Hän on yksi Ruotsin kyvykkäimpiä lakritsin asiantuntijoita. Tuijalla on myös myymälä ja verkkokauppa  nimeltä Choklad&Lakrits, ja hän järjestää lakritsimaistiaisia.

Idean järjestää festivaalit Tuija sai kun hän huomasi kuinka lakritsi herätti tunteita ja muistoja heidän keskuudessaan, jotka olivat huomanneet että hän oli alkanut myydä lakritsia suklaamyymälässään vuonna 2008. Aluksi ajatuksena oli järjestää pieni tapahtuma, mutta se herättikin paljon mielenkiintoa, ja kävijämäärä nousi vuosi vuodelta. Vuonna 2018 Lakritsfestivaalien, järjestyksessä kymmenennet festivaalit Tukholmassa, joiden kävijämäärä oli 9 000.

Tuija_005_SV_Liggande_10x7cm_

Jos ette nähneet tv-ohjelmaa Efter Nio, jossa festivaalijärjestäjä Tuija Räsänen vieraili, niin se löytyy täältä (https://arenan.yle.fi/1-3827218). Tuijaa haastatellaan noin 30 minuutin kuluttua ohjelman alkamisesta.

Tervetuloa lakritsi- ja salmiakkimailmaamme!