Lakritsi – ja Salmiakkifestivaalit ovat vuotuiset festivaalit, jonka aikana ylistämme yhdessä maukasta mustaa kultaa. Festivaaleilla kävijät saavat kokea lakritsia monella eri tavalla. Makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa. Maistellen, oppien lisää lakritsista ja löytäen uusia suosikkeja.

Vuonna 2014 järjestettiin ensimmäiset Lakritsifestivaalit Suomessa. Festivaalit kestivät silloin yhden päivän. Kävijöitä kuitenkin oli huimat 1500, minkä takia festivaaleja pidennettiin seuraavana vuonna kahden päivän tapahtumaksi. Hyvä niin, sillä viime vuonna, 2015, festivaalit keräsivät 3500 lakritsin ystävää. Ilmapiiri oli molempina vuosina ihanan lakritsainen ja tunnelma mitä mahtavin! Fazer oli ensimmäiset kaksi vuotta pääsponsorina. Myös tänä syksynä Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit aikovat valloittaa Helsingin Wanhan Sataman lakritsin tuoksuilla sekä mauilla!

Festivaalien järjestäjänä toimii Tuija Räsänen, joka on järjestänyt Tukholman Lakritsifestivaalit vuodesta 2009. Hän on yksi Ruotsin kyvykkäimpiä lakritsin asiantuntijoita. Tuijalla on myös myymälä ja verkkokauppa  nimeltä Choklad&Lakrits, ja hän järjestää lakritsimaistiaisia.

Idean järjestää festivaalit Tuija sai kun hän huomasi kuinka lakritsi herätti tunteita ja muistoja heidän keskuudessaan, jotka olivat huomanneet että hän oli alkanut myydä lakritsia suklaamyymälässään 2008. Aluksi ajatuksena oli järjestää pieni tapahtuma, mutta se herättikin paljon mielenkiintoa, ja kävijämäärä nousi vuosi vuodelta. Vuonna 2016 Lakritsfestivaalien kävijämäärä oli 11 000.

Tuija_005_SV_Liggande_10x7cm_